COBY KRUIS TEL: 06–46234423
B.G.G. JAN KRUIS TEL: 06-34336701

Wytse 462 Sport-Elite AAA

Arjen 417 x Oege 267 Pref. x Reitse 272 pref.
Stokmaat: 1.66m
Verwantschap: 17,5%
Inteelt: 1,56%
Stam: 15
Fokker/Eigenaar: J.A.M. Kruis, Heeg

Sport: Lichte Tour met winstpunten

De galop is bergopwaarts met een krachtige achterhand, afdruk en veel kwaliteit van verzameling. De stap is zeer tactmatig, actief schrijdend met veel ruimte en souplesse.

Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in omgang en rustig op stal en in de wei.

De trots van Stalhouderij Kruis, Sport-Elite hengst Wytse 462. Deze stoere zoon van Arjen 417 komt uit stam 15 en is gefokt door Jan Kruis uit Heeg, KFPS fokker van het jaar 2012. Moeder van Wytse is de ster Preferente merrie Wilinda K, zij bracht 6 Ster nakomelingen. Ook grootmoeder Rix Model+ Preferent was een succesvolle fokmerrie, zij bracht o.a. twee preferente dochters Margriet K. en Wilinda K. Rix behaalde in de periode 1991-1996 maar liefst 6 maal een 1e premie.

Wytse slaagde glansrijk voor zijn verrichtingsonderzoek. de hengst kreeg hele mooie cijfers, met name voor de stap (8 en 8,5) deze stap is zeer ruim en krachtig. Ook op het onderdeel looplust wist de hengst twee maal een 8 te scoren. De hengst is bijzonder intelligent en zeer vriendelijk in omgang. Deze positieve eigenschappen lijkt de hengst ook door te geven aan zijn nakomelingen. Inmiddels hebben 17 nakomelingen een 1e premie behaald. Exterieurmatig is de hengst heel positief beoordeeld, hij beschikt over een diep zwarte kleur, heel veel behang, een mooi edel hoofd met een prachtige oogopslag en fijn beenwerk.

In de dressuursport wordt Wytse zeer succesvol uitgebracht, zo werd hij in 2014 kampioen van Friesland in de klasse M2 en 7e op de Hippiade te Ermelo. Wytse is lichte tour met winstpunten en mag daardoor de status Elite achter zijn naam dragen. Wytse toont veel werklust, een krachtig achterbeen gebruik en heeft een zeer meewerkend karakter. Wytse valt op door zijn zeer goede galop waarbij hij erg goed kan verzamelen, appuyeren en pirouettes kan maken.

Ondanks dat Wytse 462 zowel in kwantitatieve en kwalitatieve zin minder kansen heeft gekregen dan zijn jaargangsgenoten maken de nakomelingen veel indruk. Ze vallen op door hun expressieve en rastypische hoofden met doorgaans veel behang, hun opvallend goede stap en sterke bovenlijn. Wytse heeft een sterpercentage van 41% waarbij hij ook diverse sport, kroon en AAA nakomelingen heeft.

Contact

Wilt u Wytse komen bezichtigen
bel dan Coby Kruis tel: 06 – 46 23 44 23
(b.g.g. Jan Kruis tel: 06 – 34 33 67 01)

© Stoeterij Kruis